BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сблъсъци в Лондон заради убита жена от полицай

Планираното бдение беше забранено заради локдауна

Сериозни сблъсъци с полицията имаше в Лондон след като стотици се събраха да почетат паметта на 33-годишната Сара Еверард. Тя беше отвлечена и убита от полицейски служител. Планираното бдение беше забранено заради локдауна.

След като не беше разрешено събирането в Южен Лондон, където за последен път е била видяна Сара Еверард на 3 март, организаторите на бдението посъветваха хората да го проведат като запалят свещи пред домовете си.

Мнозина постъпиха така, включително премиерът Борис Джонсън и годеницата му Кари Симъндс. Но стотици лондончани пренебрегнаха  предупреждението да не се събират. В опит да въведе ред полицията прибегна до доста твърди мерки, както стана ясно от разпространените кадри.

Действията на полицията бяха осъдени от политици от целия политически спектър, които смятат, че е бил възможен някакъв компромис за мирното протичане на бдението.

Дори кметът на Лондон Садик Хан коментира, че полицията е отговорна да прилага закона за COVID-19, но от сцените, които е видял, реакцията на полицията е била неприемлива и той ще търси обяснение от висшето ѝ ръководство.

Останките на Сара Еверард бяха намерени тази седмица в графство Кент, след като тя изчезна безследно на 3 март.

Задържаният 48-годишен полицейски служител Уейн Казънс беше изправен пред съда и обвинен в нейното отвличане и убийство. Смъртта на Сара Еверард възроди и стария дебат във Великобритания за сигурността на жените.

Източник: Нова телевизия

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!