BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Семейство от сунгурларското село Славянци има нужда от помощ: Пожар изпепели дома им

Семейство с две малки деца остана без дом след инцидент. Къщата на Анка Мудева и Димитър Димитров в сунгурларското село Славянци е изгоряла при пожар след късо съединение.

Огънят е изпепелил цялата им покъщина, а от дома не е останало почти нищо. Покривът е срутен напълно. Семейството има две малки деца, с тях живеят и две възрастни жени.

По-големият им син Асен ще бъде първокласник наесен, но в момента детето и по-малката му сестричка са останали буквално само с дрешките на гърба си. В Славянци вече започна кампания в подкрепа на семейството. Днес с тях се срещна и депутатът Галя Желзякова.

„Ще осигурим строителни материали за покрива, донесохме и дрехи, но хората се нуждаят от много неща, за да възстановят дома си“, обясни пред Gramofona.com Желязкова. В момента Анка и Димитър, заедно с децата си, майката и бабата на Анка живеят в една малка пристройка.

В офиса на ГЕРБ в Сунгурларе е направен импровизиран пункт, в който ще се събират помощи за семейството, а те се нуждаят от абсолютно всичко. В момента нямат нито посуда, нито електроуреди или пък мебели. Всеки, който иска да помогне по някакъв начин, може да се свърже с Анка Мудева на тел. 0895 16 72 34.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!