BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сериозен интерес към безплатните антигенни тестове в Бургас

15 души за два часа се изследваха с бързи антигенни тестове в Медицински център II в Бургас. Това съобщиха пред екипа ни медици от общинското лечебно заведение. Изследванията не се заплащат, а резултатите стават буквално за минути.

За днес положителните проби за наличие на коронавирус са четири. Вчера с ковид са били отчетени още трима души, допълниха от медицинския център. Преди самото изследване, желаещият попълва декларация.

Резултатът от теста се въвежда в Единната национална информационна система. Всеки гражданин, който има съмнение за наличие на коронавирусна инфекция, може да посети един от четирите общински лечебни заведения – „Диагностично-консултативен център I“, „Диагностично-консултативен център II“, „Медицински център I“ и „Медицински център II“.

В тях вече работят пунктове за безплатно тестване за коронавирус и всеки може да провери здравословното си състояние, а при положителен резултат да вземе навременни мерки за лечение.

Решението за откриване на пунктовете за безплатно тестване за К-19 в общинските ДКЦ-та и медицински центрове бе взето в края на миналата седмица, след заседанието на общинския противоепидемичен щаб, а резултатите от тези изследвания ще се качват в Националната информационна система за борба с COVID – 19.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!