BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Скандалната смърт на скандален милионер

Скандалният милионер Джефри Епстайн се е самоубил в килията си, съобщават световните информационни агенции. Епстайн беше задържан през юни по обвинение в сексуална експлоатация на деца.

Обвинението твърди, че той е правил секс с непълнолетни, включително и с момичета на по 14 години. Срещу него имаше и обвинение в трафик, а разследващите смятат, че Епстайн е имал цяла мрежа за доставката на „свежа плът“. За пристрастрията на 66-годишния магнат се носят легенди от години.

Това не е първото разследване срещу него. Миналия месец Епстайн беше открит в безпомощно състояние в килията си. Смята се, тогава е направил първия си опит за самоубийство. Според други версии той е бил нападнат. В момента ФБР разследва смъртта на Епстайн.

Той е трябвало да бъде под особен надзор, а вечер да бъде проверяван през 30 минути заради първия му опит за самоубийство. Това обаче не се е случило. Епстайн е открит да виси в килията си вчера сутринта. Според мнението на някои медии, затворническите власти са оставили магната да сложи край на живота си.

Според кмета на Ню Йорк Бил де Блазио, смъртта му е много удобна и трябва да се проведе щателно разследване. Джефри Епстайн беше близък приятел не само на президента Доналд Тръмп, но и на редица високопоставени и богати хора по целия свят.

„Това, което много от нас искат да знаят, е какво знаеше той“, коментира де Блазио и допълва „Колко други милионери и милиардери са били част от незаконната му дейност? Тази информация не е умряла с Джефри Епстайн и това трябва да се разследва.“

Източник: DailyMail;BBC

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!