BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сливенският митрополит: Скулптурата на Боян Мага на Морска гара да бъде демонтирана

Изявление направи Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий относно скулптурата на Боян Мага, поставена на територията на Морска гара – Бургас.

„Боян Магът не е личност национална, регионална или местна историческа значимост, а напротив – той е фигура от родната ни история с оскъдна, неясна биография, противоречив живот и съмнително достойнство. Той е символ на антидържавното, антиправославното и антицърковното мислене.

Озадачава ни фактът, че вместо на Морската гара да бъде поставен паметник, свързан със Свети Николай Чудотворец – покровител на град Бургас и морското дело, там е сложено антицърковното изображение на Боян Магьосника. А то не само че отблъсква с излъчването си, но и представлява пропаганда на магическите практики, окултизма и сатанизма”, се казва в изявлението на Сливенската Света Митрополия.

Цялото съдържание на текста може да прочетете ТУК

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!