BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Слънце, дъжд и сняг в петък

Ден преди настъпването на астрономическата пролет, на много места, главно в Южна България, ще има валежи от дъжд, но от запад ще започнат да спират, съобщи за „Фокус“ Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Облачността над страната още преди обяд от запад бързо ще се разкъсва и намалява до слънчево време. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад.

Максималните температури ще бъдат предимно между 6° и 11°. Вечерта от юг-югозапад ще започне ново увеличение на облачността, отначало средна и висока. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за март. През деня ще се задържи почти без промяна.

Над Черноморието ще бъде облачно, по южното крайбрежие с валежи от дъжд. Вечерта облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен северозападен, по южното крайбрежие север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 7° и 8°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините в сутрешните часове и преди обяд ще има валежи от сняг, но от запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява и в следобедните часове над повечето райони вече ще е слънчево. Ще духа до умерен, само по най-високите върхове временно силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра – минус 6°.

Източник: НИМХ

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!