BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Снежен циклон на Балканите

Във вторник у нас ще завали дъжд, който бързо ще преминава в мокър сняг

В следващите 72 часа Балканите попадат в зоната на преминаващ Средиземноморски циклон. Във вторник у нас облачността в западната половина на страната ще се увеличава и привечер ще завали дъжд, който по-късно и през нощта бързо ще преминава в мокър сняг. До полунощ ще вали по-интензивно в северозападните райони.

Температурите в часовете следобед ще бъдат  между 7 и 12 градуса. В планините на Западна България бързо ще се заоблачава и ще превали сняг. Вятърът ще е със силни пориви по високите върхове. Температурите в топлата част на денонощието ще бъдат между минус 4 и плюс 3 градуса.

В сряда валежите ще продължат на изток, като привечер в най-западните райони ще спират. Ще се усили вятърът от север, с който ще нахлува по-студен въздух.

По-значителна снежната покривка ще се акумулира в Северозападна България и в отделни райони на Североизтока. В сила за сряда е жълт код за снеговалежи в много области. Опасностите са свързани с потенциални снегонавявания, хлъзгави и заледени пътища.

В четвъртък още до обяд валежите ще намаляват и на повечето места ще спрат. В петък сутринта ще е мразовито с температури между минус 5 и минус 10 градуса в някои райони. В хода на деня бързо ще се стопли.

През почивните дни облачността ще е динамична с условия за слаби и незначителни превалявания от дъжд в събота. В неделя сутринта в ниските райони ще се образуват мъгли. И двата дни обаче ще са топли с дневни температури около 10-15 градуса.

Източник: Нова телевизия

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!