BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Спипаха лека кола, „тапицирана“ с 1500 кутии цигари и над 50 кг тютюн на Лесово

Рекордно количество контрабандни 29 440 къса /1472 кутии/ цигари и 54,08 кг тютюн за пушене в тайници на лек автомобил

откриха митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ и Териториална дирекция Южна морска.

Автомобилът с марка „Chrysler“ с чуждестранна регистрация е пристигнал на Митнически пункт Лесово на 12.03.2020 г. около 11,30 часа на трасе за входящи леки автомобили и автобуси от Турция за България. В зоната за митнически контрол шофьорът-британски гражданин е заявил, че няма нищо за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която митническите служители откриват във фабрични кухини по целия автомобил и в специално изработен тайник във вратата на багажника на колата контрабандно пренасяни 29 440 къса /1472 кутии/ цигари с марка „Parliament“ без български акцизен бандерол и 1332 пакета тютюн за пушене във фабрични опаковки от 30 и 50 грама, с три различни търговски марки и общо количество 54,08 кг, също без български акцизен бандерол.

Контрабандните цигари и тютюн за иззети. Срещу нарушителя, британски гражданин с инициали A.I., са съставени два акта за установените административни нарушения – за пренасянето на акцизните стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи и за наличието на тайник в автомобила. Лекият автомобил също е задържан, като средство, послужило за пренасяне на контрабандата.

Материалът Спипаха лека кола, „тапицирана“ с 1500 кутии цигари и над 50 кг тютюн на Лесово е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!