BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стикер показва кръчмата с ваксинирани сервитьори?

Потребители в мрежата се обединяват около идеята на входа на заведенията да бъдат поставяни специални стикери от Регионалните здравни инспекции, които да показват, че персоналът е ваксиниран срещу COVID-19, пише Монитор.

Онлайн петицията, свързана с корона стикерите, е събрала едва 52 подписа за два дни. „За мен заведенията трябва да имат стикери, за да се знае има ли ваксиниран персонал, посещението опасно ли е за нашето здраве и има ли вероятност служителите да пренасят COVID-19”, пише притеснен гражданин. Някои от поддръжниците на идеята дори са на мнение, че „ако в ресторантите не се въведе задължителна имунизация, не трябва да им се позволява да отворят отново. От бранша обаче отвръщат на удара – четири пъти повече потребители подписват петициите в мрежата, които казват „не” на ваксините в ресторантьорския бранш. Чрез своите действия те се обявяват против дискриминацията на сектора, като посочват, че подобни изисквания не са въвеждани за работещите в търговските центрове и големите вериги.

„Подписвам, защото всеки има право да избира дали да се ваксинира, или не, а ако това не е по исканията и удовлетворението на други, то същите нарушават правата на първите”, гласи всеобщото мнение на служителите, които определят себе си като „опитни мишки”.

Припомняме, че преди дни бе решено окончателно, че ресторанти и кафенета ще подновят работа, считано от 1 март. Те ще приемат клиенти при 50% от капацитета си, около 6 души на маса и намалено работно време до 23 часа. От 1 април пък отварят и нощните заведения, в които ще бъде въведен допълнителен строг контрол.

По думите на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова обаче никой не може да гарантира, че няма да им повторно затваряне заради епидемиологичната обстановка в страната. Във връзка с имунизацията в сектора тя коментира, че ваксинацията е препоръчителна, но остава въпрос на личен избор. За целта е предвидено да бъде изготвен списък с браншовици, желаещи да се ваксинират, като по този начин туристическият сектор да започне поетапното си възстановяване.

The post Стикер показва кръчмата с ваксинирани сервитьори? appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!