BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Страстни ритми на „Аржентинско танго“ звучат на остров „Света Анастасия“

Първата музикална проява на Държавна опера – Бургас на о. „Света Анастасия“, включена в програмата „Купон на острова“ 2020 е концертният спектакъл „Аржентинско танго“ – на 24-ти юли, от 21.00 часа, на живописната открита сцена край морския бряг на бургаския остров.

„Аржентинско танго“ е поредният голям проект на диригента Свилен Симеонов,

който е известен с артистичното си сценично поведение, харизматично присъствие, интелигентно чувство за хумор и способността да осъществява емоционален мост с публиката, на която е безспорен любимец.

На сцената, превърнала се в предпочитано място за преживяване на вълнуващи моменти, съчетаващи пътуване по море, любуване на романтичния залез и удоволствието от съприкосновението с красивата музика, ще прозвучат аранжиментите на маестрото на известни и обичани ритми.

Те са вплели в себе си заряда на самобитния южноамерикански вкус към живота, отношението към емоционалното взаимодействие на танца на един мъж и една жена, в който се отразява вселена от чувства, красота на движения, ритми и обертоновете на страстта…

„Аржентинско танго“, в изпълнение на оркестъра на Държавна опера – Бургас, под вещата палка на Свилен Симеонов,

който е наясно как се постига оптимален ефект на естетическо удоволствие у публиката, ще прозвучат страстните ритми на емблематични танга от Астор Пиацола, Карлос Гардел, Якоб Гаде, Жулио Сандерс и Педро Пиня.

На островната сцена ще прозвучат: „Адиос, Мучачос”, „Ла Компарсита” „Либертанго”,„Жалози”, „Милонга де мис Аморес”, „Волвер”, „Тангуера”, „Милонга Сантиментал”,„Ел Чокло”, „Ла Пуня Лада”, „Адиос, Нониньо”, „Обливион”, „Фуга и Мистериозо”,и „А Медиа Луз”.

Те са любими както на меломаните така и на почитателите на Седмото изкуство, защото неведнъж тези мелодии са звучали в ключови сцени от известни филмови произведения.

В програмата, освен аржентински танга, ще прозвучат и произведения от музикални проекти на диригента Свилен Симеонов, както и филмова музика в други музикални жанрове.

Като допълнителен визуален ефект към концертния спектакъл е добавъчният образ към музикалните теми – на балетисти от артистичния състав на Държавна опера – Бургас, които ще вплетат емоционален заряд в цялостната естетично-музикална картина.

Чрез знаците и посланията на телата, те ще донесат не само завършеност на посланията, но и ще накарат публиката да пожелае да се впусне в темперaментните ритми на тангото.

Хореографията е на Галина Калчева, която е идеен създател и на успешната Танцова гала, която бе представена на сцената на Летния театър на 10-и юли. В рамките на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“. Концертмайстор е Христо Белчев.

Концертният спектакъл е с участието на оркестър и балет на Държавна опера – Бургас.

Останалите събития от програмата „Купон на острова“ са: на 8-и август – „Любовна история“ – музика от класическото френско кино, диригент – Йордан Дафов, солисти: Андреана Николова и Александър Баранов, концертмайстор – Христо  Белчев, и „Танцувай рок с Милена“ – на 22-и август, диригент Левон Манукян, със специалното участие на рокпевицата Милена Славова, концертмайстор – Христо Белчев.

Купон на острова
Чакат ни още две специални събития

БИЛЕТИ НА КАСАТА НА ОПЕРАТА, ТУРИСТИЧЕСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР, „ЧАСОВНИКА“ И МОРСКА ГАРА.

ТРЪГВАНЕ ОТ МАГАЗИЯ 1 В 20:00 ЧАСА, ТЕЛ 0884 025918, 0875343043, 056825772

 

Материалът Страстни ритми на „Аржентинско танго“ звучат на остров „Света Анастасия“ е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!