BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стрелецът от дрогираната банда е ученик в елитно бургаско училище и внук на известен айтоски лекар

Ще остане ли за постоянно в ареста Николай Стоянов Трингов – това решава в момента Районен съд-Бургас.

Държавният обвинител , в лицето на прокурор Попова, поиска мярката да бъде потвърдена.

Като мотиви тя посочи свидетелски показания, които сочат, че именно Трингов е стрелял с газовия пистолет. Има и реална опасност за извършване на ново престъпление от лицето, предвид това, че стрелбата е станала с изключителна дързост през деня. Освен това Трингов е опитал да скрие пистолета при ареста, давайки го на един от свидетелите.

Защитникът на Николай – адв. Хаджиев, поиска по-лека мярка. Той се позова на чистото съдебно минало на Николай, липсата на каквито и да е криминални и противообществени прояви до момента. Трингов е признал вината си, изразил съжаление и се извинил на пострадалия.

Пред съда Николай Трингов заяви: „Съжалявам много за случилото се. Бях застрашен с остър предмет и затова извадих газовия пистолет. За първи път стрелях по човек. Изключително много съжалявам и искам да се извиня на човека, но срещу мен беше изваден нож. Няма как това да се повтори. Искам по-лека мярка“.

Оказа се, че Николай Трингов /р. на 3.09.2000г. в Айтос/ е ученик и ще бъде в 12-ти кл. в СУ“Св.св. Кирил и Методий“-Бургас. Той е внук на известния от близкото минало айтоски лекар д-р Нено Ненов, многогодишен управител на айтоската болница. От години д-р Ненов е председател на областния съвет на БЧК-Бургас. Той присъства в залата заедно с майката на Николай. Момчето живее на постоянен адрес с майка си в Бургас.

Припомняме, че Районна прокуратура Бургас повдигна обвинение и внесе в съд искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Николай Т. от гр.Бургас за закани с убийство спрямо трима пострадали.

На 13.08.2019г. е започнало разследване по досъдебно производство, в хода на което прокурор при РП-Бургас е повдигнал обвинение срещу Николай от гр.Бургас, за това че на 13.08.2019г. около 18,05ч. в гр.Бургас на ул.“Раковски“ се заканил с убийство на Е.В., насочвайки към него пистолет и изричайки думите „Ще ви изтрепя като мишки“, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му;

Затова, че на същата дата и място, в условието на реална съвкупност с престъплението по пункт 1, се заканил с убийство на З.В., насочвайки към него пистолет и изричайки думите“ „Ще ви изтрепя като мишки“, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му;

Затова, че на същата дата в гр.Бургас в к/с“Лазур“ на ул.“Копривщица“, в условието на реална съвкупност с престъплението по пункт 1 и пункт 2, се заканил с убийство на Н.Т., насочвайки към него пистолет и изричайки думите „Искаш ли да те гръмна, искаш ли да те гръмна“, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

В хода на проведеното до настоящия момент разследване, по досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, сочещи на авторството на Николай в извършване на инкриминираните тежки умишлени престъпления.

Същите са извършени от обвиняемия след употребата на алкохол и под въздействието на упойващо вещество.

Материалът Стрелецът от дрогираната банда е ученик в елитно бургаско училище и внук на известен айтоски лекар е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!