BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съветниците ДБГ с конкретни мерки за ограничаване икономическите щети от COVID-19 в Бургас

Общинските съветници от „Движение България на гражданите“ в Бургас предлагат конкретни мерки, с които целят да се ограничат поражения, които COVID-19 нанася върху икономиката на града ни.

Ето какво пишат представителите на ДБГ в своята позиция:

Уважаеми съграждани,

Във връзка с икономическите рискове пред страната, и в частност пред Бургас, вследствие на пандемията COVID-19, ние, общинските съветници от „Движение България на гражданите“ Бургас, предлагаме Община Бургас през Общински съвет да предприеме следните мерки за ограничаване щетите от кризата по примера на редица други градове:

✅ Преизчисляване в посока намаляване на патентния данък от всички физически лица и еднолични търговци за срок, в който обектите им са били затворени, съгласно заповедта на извънредното положение;

✅ Освобождаване или намаляване на размера на наем на обекти общинска собственост за времето, в което същите са били затворени;

✅ Отмяна на такса смет и данък сгради за търговските обекти за времето, в което същите са били затворени;

✅ Осигуряване на възможност за разсрочено плащане, намаляване или преустановяване събирането на такси за тротоарно право към собствениците на заведения за хранене и развлечения, както и за всички търговски обекти по общинската Наредба.

‼ Разбира се, най-важни и ценни за нас остават животът и здравето на бургазлии. 👏👏👏 Адмирираме усилията на кризисните щабове и медицинските работници, стоящи на първа линия в тази тежка ситуация.

👥 Разчитаме на дисциплираността и отговорното поведение на всички наши съграждани в изпълнението на издадените от държава и Община заповеди за превенция и безопасност, които са от изключително значение за физическото оцеляване на всеки един от нас.

❌ Освен за ограничителните действия по разпространение на заразата, се налага да помислим и за евентуалните последици от нея.

🔊 Горепредложените мерки няма да бъдат достатъчни, за да изправим бизнеса на крака, но ще му покажем, че държава и местна власт съществуват, особено в моменти като този, поставящ на изпитание човешката сила, воля и материален ресурс.

Материалът Съветниците ДБГ с конкретни мерки за ограничаване икономическите щети от COVID-19 в Бургас е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!