BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съвременни български художници през погледа на деца

В зала „Дружество на художниците – Бургас“ беше открита нова изложба „Съвременни български художници през погледа на деца“. Тя се състои от 20 картини на млади художници, които получиха множество цветя и поздравления. Изложбата посетиха съученици и родители на участниците, както и почитатели на изкуството.

Заслугата за изложбата и разработката на проекта са на художничката Юлия Красовска. Проектът се реализира с участието и подкрепата на Национален фонд „Култура“ и Община Бургас.

На откриването на присъстваха председателят на Общинския съвет в Бургас проф. Севдалина Турманова, Ирина Буланова и Виолета Стоева от Информационен център на Международна организация по миграция (МОМ), художниците Митко Иванов и Анна Михайлова, Пепа Седларска – изкуствовед и художник, и Соня Кехлибарева – библиограф и писател.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!