BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С минута мълчание в памет на загиналите в Израел и Украйна започна асамблеята на „МедКруиз“ в Бургас

С минута мълчание в памет на загиналите след опустошително земетресение в Мароко и при военните действия в Израел и Украйна започна 63-тата Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – „МедКруиз“ (MedCruise), чиито домакин е Пристанище Бургас. Форумът бе открит от президента на Асоциацията Фегин Аян.

Асамблеята ще се проведе от 10 до 13 октомври. По данни на асоциацията за Генералната асамблея у нас се очаква да пристигнат над 200 чуждестранни представители на круизния бизнес – ръководители в „МедКруиз“, собственици и представители на круизни компании, пристанища, членове на организацията, асоциирани членове, заети в пасажерското обслужване и други. Повече от 20 са представителите на големи круизни компании, които пристигнаха в Бургас за това събитие, разкри директорът на Пристанище Бургас Диян Димов.

“Това ни дава надежда, че корабите на тези компании ще се върнат в Черно море при първа възможност. Засега очакваме един през следващата година – на 30 май в пристанищата Бургас и Варна и румънското Констанца трябва да акостира кораб на една от най-големите круизни компании в света. За щастие България има този сектор в туризма (круизния – бел. авт.), който вярвам ще има възход съвсем скоро“, допълнителни Димов.

„За мен е удоволствие да ви приветствам в Бургас за 63-тата Асамблея. Провеждането ѝ тук е уникален шанс за България и за пристанищата ни да покажем гостоприемството си, да презентираме различните винтове туристически услуги, които страната ни предлага. Това е безценен шанс да представим културата на нашата прекрасна страна. Призовавам всички – нека да се включим активно в дискусиите в следващите дни, защото заедно можем да направим асамблеята успешна. Надявам се скоро круизните кораби да се завърнат отново в България“, каза зам.-председателят на борда на директорите на Пристанище Бургас Мария Белколева.

Домакинството на страната ни беше анонсирано още през 2021 година, след асамблеята на „МедКруиз“ в Барселона, Испания. Първото официално потвърждение за това беше получено в края на декември миналата година.

През 2018 година представители на пристанищата от западния бряг на Черно море – Бургас, Варна, Констанца и Одеса съвместно с президента на „МедКруиз“ (бел. авт.: тогава Айрам Диаз Пастор) подписаха План за действие до 2021 година. Договорено бе четирите порта на ротационен принцип да бъдат домакини на срещи и посещения от заинтересованите лица в круизния бизнес – круизни компании, преса, асоциации и др., с цел представяне на развитието на инфраструктурата, сигурността и организацията в пристанищата домакини. Пандемията от КОВИД-19 и войната в Украйна обаче попречиха за организирането на високите форуми по предварително утвърдения план.

The post С минута мълчание в памет на загиналите в Израел и Украйна започна асамблеята на „МедКруиз“ в Бургас appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!