BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Температурите тръгват нагоре

Преди обяд на много места по Черноморието ще има мъгла и ниска слоеста облачност

Сутринта днес на много места, главно по поречието на Дунав и в Източна България, ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд мъглата ще се разсейва, облачността ще се разкъсва и намалява, и ще бъде предимно слънчево. В Източна България ще духа слаб южен вятър, в останалата част от страната ще е почти тихо.

Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните ще са предимно между 9° и 13°. Това съобщи за „Фокус“ дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Мартин Славчев.

Преди обяд на много места по Черноморието ще има мъгла и ниска слоеста облачност. След обяд мъглата ще се разсейва, облачността ще се разкъсва до предимно слънчево време. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са 8°-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Сутринта в по-ниските части ще има мъгла или ниска слоеста облачност, но видимостта бързо ще подобри, облачността ще намалее до слънчево време. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части – северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 4°.

Източник: Darik

Снимка: vesti.bg

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!