BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тестово съобщение изплаши абонатите на Виваком

Абонатите на Виваком получиха тази вечер странно съобщение, придружено със специфичен звуков сигнал. На екараните на телефоните беше изписано:

BG-ALERT: Emergency Alert

test test

За повече информация: www.bg-alert.bg

Странното съобщение беше получено минути преди 19 часа. Оказава се, че то е тест на системата за ранно предупреждаване, която трябва да заработи от началото на следващата година. Системата се разработва съвместно от МВР и Министерството на електронното управление.

От МВР съобщиха, че става въпрос за тест и че съобщението е било пуснато от изпълнителя, ангажиран с подготовката на системата, но не е координирано с тях.

От мобилния оператор уточниха, че не са били уведомени за пускането на съобщението и се извиниха на своите абонати за причиненото неудобство. Министърът на електронното управление също коментира случая и успокои, че няма опасност за хората.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!