BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Традицията продължава: Тримата Йордановци с общо изложба на Богоявление

Живко Иванов гостува в галерия „Неси“  в началото на януари

Трима любими бургаски художници – Йордановци ще се представят с обща изложба на Богоявление и така ще спазят над 20- годишната си традиция.

В галерия „Богориди“ ще бъде открито 21-то издание на традиционната изложба на тримата художници, носещи името Йордан – Йордан Маринов, Йордан Петров, Йордан Ангелов.

Експозицията ще може да се разгледа от 13.00 до18.00 часа в празничния 6 януари. Изложбата ще гостува до края на януари.

Талантливият бургаски художник Живко Иванов също ще зарадва ценителите на изобразителното изкуство със своя изложба в началото на януари. Той ще представи свои творби в галерия „Неси“. Експозицията ще бъде открита на 7 септември – Ивановден.

Самостоятелните изложби на Живко Иванов надхвърлят числото 60, като част от тях са в Българския културен институт в Берлин, в германската галерия „Любке“, в Белгия, Холандия, Чечения, Ирландия, Сърбия и т. н.

През 2014 г. Живко Иванов стана първия български художник,

който представи страната на 62-ото издание на летния фестивал за култура в Любляна, Словения.

През ноември 2018 г. Живко Иванов показа изкуството си в залата на Народното събрание на Република България.

Художникът е носител на бургаската награда „Художник на годината“.

Тази година Живко Иванов спечели голямата награда за „Живопис“ в националното Бианале „Приятели на морето“ и наградата за „Акварел“ в първата изложба-конкурс на името на Ненко Токмакчиев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!