BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Три бала вълнение в Бургас, флагът е постоянно червен

Два-три бала е вълнението на морето в Бургас от сутринта в неделния ден, съобщи старши спасителят на северния плаж Веселин Илиев за Gramofona.com. В обедните часове, успоредно с движението на слънцето, вълната ще се вдигне, достигайки 4 бала. Червеният флаг отново е на вишките, като той не е променял цвета си вече от седмица.

Илиев очаква в днешния почивен ден плажът да се напълни с хора. Призивът му е да избягват да влизат навътре в морето, а децата задължително да са придружени от родител.

Вчера и в петък е имало няколко случая, в които се е наложило да се помага на изпаднали в беда плажуващи. В събота са спасени мъж и жена, а онзи ден – две жени в района на последния спасителен пост.

Морето е изключително опасно на около 100-150 метра от брега, където се образуват обратни подводни течения.

„Забил съм железа и с бяла и червена лента съм обозначил тези места, за да не влизат там хората“, каза Илиев.

По Черноморието духа североизточен вятър. Температурата днес в Бургас е между 23 и 31 градуса, сочи справка в Националния институт по метеорология и хидрология.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!