BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Туристическият бранш в Бургас търси свой кандидат в депутатските листи

Според Соня Енилова той трябва да е на избираемо място

„От туристическия бранш искат да видят свои представители в новия парламент. Хора, които познават добре туризма и проблемите в него”. Това съобщи пред Грамофона нюз председателят на Бургаската регионална туристическа асоциация Соня Енилова. По думите й нямало значение от коя партия ще бъдат издигнати кандидатите, но важното било те да са на избираеми места в листите.

„Такива хора от една страна ще могат да представляват различните политически сили, а от друга ще формулират ясно закони, наредби, правилници и всичко останало, за да може да има приложимост на тези нормативни документи в туризма. Идеята е да се подкрепи човек, който разбира”, обясни Енилова.

И добави: „Ако в Бургаска област хората считат, че туризмът е приоритет, би трябвало да има от 14 мандата, поне трима, които са наясно с туризма. Така мисля аз! Ако и от другите области в страната се излъчат такива представителите, то в новия парламент може да се сформира група от хора, които разбират ясно от туризъм”.

Соня Енилова бе категорична, че туристическият бранш в региона не търси да издига такъв кандидат. И допълни, че досега не е чула да има поканен в някоя от листите.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!