BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Търсят се здравни специалисти и домашни санитари за новите мобилни екипи по патронажна грижа в Бургас

Община Бургас търси да назначи специалисти за новата комплексна здравно-социална услуга, която включва предоставяне на медицинска грижа и социални услуги по домовете по проект „Осигуряване на патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г.

Обединяването на двете услуги в една интегрирана – медицинско обслужване и социални услуги, е по идея на кмета Димитър Николов. Тя бе подкрепена от Министерството на труда и социалната политика и Националното сдружение на общините в Република България, като по този начин се доразви в програма за цялата страна. Интегрираната услуга ще започне да се предлага първо в Бургас.

Комплексната социална услуга надгражда познатия социален патронаж и включва посещение от компетентно медицинско лице – медицински специалист или рехабилитатор, което да се срещне с потребителя на социалната услуга и да даде насоки за лечение или превенция на заболяванията, домашен санитар, психолог, социален работник.

Специалистите, които ще бъдат наети по програмата, са 10 медицински сестри, 1 психолог, 2 рехабилитатори и 15 домашни санитари. Те ще бъдат включени в мобилни екипи, които ще посещават домовете на възрастните хора и ще извършват медицинска грижа, чрез измерване на кръвното налягане и кръвната захар, ще осъществяват връзката на пациента с общопрактикуващия му лекар, ще придружават лицата до болнично заведение, ще извършават рехабилитация, психологическо консултиране и други, тъй като програмата предвижда и закупуването на автомобил.

Кандидатите за всички длъжности могат да бъдат както безработни, така и работещи или пенсионирани лица.

Необходимите документи за кандидатстване са заявление по образец и автобиография по образец /за всички длъжности/, копие от документи за съответната придобита образователна степен, документи за професионалния опит /трудова или служебна книжка, осигурителна книжка, актуален трудов договор за работещи в момента лица, Образец УП-3 и др.

Образци на заявленията за кандидатстване могат да се получат в Домашен социален патронаж, на адрес: ул. „Иван Богоров“ № 20 или да се изтеглят от сайта на Община Бургас:  www.burgas.bg – раздел „Социални дейности и трудова заетост“ – „Патронажна грижа“.

Документи за кандидатстване се приемат от днес до 13.09.2019 г., всеки работен ден от 08.30 до 17.30 часа, в Центъра за административно обслужване на граждани в Община Бургас на адрес: ул. „Александровска“ № 26.

От програмата ще могат да се възползват над 300 жители на община Бургас, които са с увреждания и възрастни хора над 65 години, които нямат възможност да се обслужват сами. Съобразно индивидуалните нужди на всеки, ще бъде изготвен график, по който всички специалисти в това число и медицинските работници ще посещават домовете, за поставяне на инжекции, смяна на превръзки, измерване на кръвна захар, рехабилитация и др.

Новата услуга ще допринесе за подобряване  качеството и разширяване диапазона от предоставени услуги в домашна среда на територията на Община Бургас, за повишаване на здравния статус на възрастните, които не могат сами да се грижат за себе си, както и хора с увреждания или скоро изписани от болнично заведение след тежко заболяване или интервенция. Услугата ще е от голямо значение и за самотните хора, които живеят както в града, така и в отдалечените квартали на града.

Всички изисквания са публикувани на сайта на Община Бургас на: https://www.burgas.bg/bg/news/details/138/39677

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!