BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Утре в Бургас подреждат 8-метрова инсталация от картини

Днес ученици и студенти ще се вдъхновяват от урбанистичните морски пейзажи на Бургас – пристанищната инфраструктура, кораби, кранове, които ще намерят място в нов„арт пъзел“

В събота, 17 октомври, от 13.00 часа, започва изграждането на 8-метрова инсталация от картини. Те са създадени по време на „Фестивал на младите в изкуството“ – Бургас‘2020. Цветният пъзел ще събере стотици творби на ученици, студенти и преподаватели в Националната художествена академия. Те рисуват рамо до рамо в продължение на два фестивални дни. Най-новото арт бижу ще бъде позиционирано пред хотел Das Marina на пристанището.

Инициативата „Фестивал на младите в изкуството“ стартира на 14 октомври. В рамките на проявата ще се покаже свързаността на различните видове изкуства – музика, изобразително изкуство, кино и литература. Зад атрактивното събитие стоят Националната художествена академия, филиалът й в Бургас и Община Бургас.

До момента в пограмата на събитието се осъществи нестандартен пленер на остров Света Анастасия. В него се включиха студенти и ученици от профилираните паралелки по изкуства в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“. Представиха се двата късометражни филма, създадени от участниците във второто издание на Киноклас Бургас към „София филм фест на брега“ с последвща  дискусия с екипите им.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!