BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Учебник за 8 клас пита децата какво мислят за пушенето на трева

В момента, когато употребата на наркотици от подрастващите и последствията от това, стана отново болезнено чувствителна тема за обществото ни, потребители на социалната мрежа показват, че тя е смятана за съвсем нормална от тези, които пишат учебниците за децата ни. В дните на изолация родителите имат повече време да разгледат какво учат наследниците им и откриват смущаващи материали.

Ето какво пише в учебник по философия за 8 клас.

Учебникът е на екип на издателство „Педагог”.

Информацията възмути родители в социалната мрежа. Някои са на мнение, че трябва да има отделен предмет за съвременните опасности, дебнещи децата и младежите и специалисти, подготвени да работят с тях. Други смятат, че 80% от учениците пушат марихуана и родителите им дори не подозират, така че това не е скандално. Трети настояват да се сигнализира МОН за съдържанието на този учебник и специалистите да вземат отношение дали е подходящо за изучаване в учебен час.

Ето и мнението на един от участниците в дискусията:

„Учителите НЕ избират учебниците. Натрисат им ги! Както и безумната бумащина. Както и поведението на нахакани нагли келешчета. Както и заповеди да НЕ гонят от час. Както и да преподават онлайн, докато детето насреща е с хавлия от банята или на масата с ракията на бащата. НИЕ родителите сме ДЛЪЖНИ да се опълчим срещу профанизирането на децата и народа като цяло!”

Всички са убедени, че за проблемите трябва да се говори. Друг е въпросът кой трябва да го прави – родители, учители или психолози в училище.

Материалът Учебник за 8 клас пита децата какво мислят за пушенето на трева е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!