BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Фитнес инструкторът Кирил Тенев: Масовият спорт е превенция и срещу престъпността

Ако Общината насърчи масовия спорт, ще спести много средства от здравеопазване и кампании срещу престъпността. Това каза Кирил Танев, фитнес инструктор и треньор на състезатели, които са печелили десетки награди, републикански и балкански шампиони, носителите на международни купи и медали. Вече 12 години Танев изготвя хранителни и тренировъчни режими за професионални спортисти, както и за хора, търсещи добра и здравословна форма. Той взе участие в поредното предаване, организирано от Живко Табаков, с тема Спорт.

„Аматьорският спорт е свързан със здравословния начин на живот и хранене. Хората, които упражняват даден вид спорт, доказано стават по-работоспособни, боледуват много по-рядко и не проявяват агресия. Неслучайно развитите държави залагат изключително много в развитието на спорта. При нас нещата не стоят точно така, което само можем да считаме за минус”, допълни Танев.

По негови думи по-голямо внимание от страна на местната администрация заслужават както аматьорските клубове, така и професионалните. Фитнес инструкторът акцентира върху липсата на достъпни спортни бази и нарушената комуникация между общината, клубовете и бизнеса.

„Действително има бургазлии, които няма къде да спортуват. Не искам да бъда популист и да казвам, че Общината трябва да изгради един общински спортен център, който да се използва безплатно. Много по-добър вариант би било администрацията да обърне внимание на сега съществуващите клубове. Те, ако имат общинско съдействие, могат да си позволят да организират различни турнири и да привличат повече членове. Така всички страни печелят, но са нужни конкретни действия. Дори малките инвестиции в спорта се връщат многократно в следващите години. Нужна е и по-добра комуникацията между община, клубове и бизнес”, сподели Танев.

Кирил Танев бе категоричен, че организирането и на професионални турнири, и на аматьорски, води след себе си популяризиране на Бургас и по-голямо потребление на различни видове услуги. Не на последно място инструкторът посочи, че за хората в неравностойно положение трябва да се помисли дългосрочно, като им се предложат условия за спорт, които да ги направят полезни и ефективни.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!