BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хиляди изпълниха храмовете за Цветница

Хиляди изпълниха храмовете за ЦветницаНевиждано стълпотворение от християни изпълни храмовете в Бургас за Цветница. Потокът от миряни в Божията обител не секва от сутринта. Свещеници едва смогват да раздават върбови клонки.

Цветница

Километрични опашки се извиват пред всички храмове в града.
Празникът в Бургас започна с много настроение и забавления за най-малките. Стотици се стекоха пред откритите сцени в града, за да наблюдават концертите.

Тържествата започнаха в 11. 00 часа на пл. „Св. св. Кирил и Методий“ с изпълнение на танцови състави от местните читалища, а в 12.00 часа на сцената излизат Жечка Сланинкова и оркестър „Странджа“. Най-малките могат да се включат във фолклорното състезание „Цветна въртележка“. В него децата ще отговарят на гатанки от народния фолклор, ще скачат на въже, както и ще познават предмети, които са били част от бита на прадедите ни – вретено, бъклица, окарина, паламарка и др. За всяка изпълнена задача децата ще получат специална книжка с печат. Преминалите през всички етапи ще заслужат подарък и възможност да участват в предстоящо Великденското състезание.

Цветница

Вокална група „Ретро Бургас”, фолклорните ансамбли- „Канатица“,“Звездички“, „Зорница“, „Шарени гайтани“ „Трепетлика“ и „Миладина“ грабнаха сърцата на публиката пред храм „Свети Иван Рилски“.

В ж.к. „Меден рудник“ до ОУ „Петко Росен“ в момента тече фолклорния концерт „Пъстра Цветница“, с участието на ДФГ „Чинките“, ДФТС „Слънчо“, ДФТС „Младост“, ТС „Ритъм“, Радостина Йовкова – певица в НФА „Филип Кутев“ и оркестър. Посетителите ще имат възможност да се включат и в забавни арт работилници. Организатор на събитието е НЧ „Св. св. Кирил и Методий 1985“.

Отново в „Меден рудник“ пред параклиса „Св. Димитър“ е концерта „Цветно ни е на Цветница“, организиран от НЧ „Паисий Хилендарски 1928“.

Цветница

Като част от празничната неделя, от 12.00 часа в градинката до Часовника в центъра на града, не пропускайте да чуете изпълнения от богатия репертоар на Бургаския духов оркестър.

Източник:dariknews.bg

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!