BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хиляди на протест в София

Хиляди протестират в София. В началото протестът започна от Президентството, а след това продължи до Министерски съвет и Прокуратурата. Малко преди това симпатизанти на партия АБВ се събраха на протест пред Министерски съвет. С надслова „Де е България“ те поискаха промяна в модела на управление на страната.

„Всеки българин трябва да си даде сметка, че този модел на управление трябва да бъде изметен“, коментира лидерът на АБВ Румен Петков.

Председателят на АБВ-София Христо Колев заяви, че в интерес на държавата е управлението й да подаде оставка и нарече модела, по който се ръководи България антибългарски и антиродолюбив.

След това членовете на АБВ се присъединиха към големия протест пред президентството и се включиха в шествието до Министерски съвет и блокадата на Орлов мост.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!