BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Честит празник, Созопол!

Созопол днес празнува! Античният град почита своята покровителка – Св. Марина. По изключение обаче тази година тържествата ще бъдат ограничени. Кметът Тихомир Янакиев издаде заповед, с която въвежда рестрикции за провеждането на мероприятията за празника, за да запази Созопол все така сигурна и свободна от коронавирус дестинация.

Общинският кризисен щаб взе решение концертите на амфитеатър „Аполония“ в периода до 19.07.2020, които предполагат струпване на много хора, да бъдат отменени.

Плувният маратон, който също се радва на огромен интерес и е с дългогодишни традиции в града, ще бъде отложен за по-късна дата.

Програма за празника на Созопол
Програмата за празника на Созопол

Всички други културни и развлекателни мероприятия, които не са отменени, ще се провеждат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки и ще се контролират строго.

Созопол ще почете своята покровителна Св. Марина по начин, който не застрашава здравето никому.

Тихомир Янакиев
Поздравление на кмета на Созопол Тихомир Янакиев

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ПО ПОВОД 17 ЮЛИ – ДЕНЯТ НА СВ. МАРИНА И ПРАЗНИКА НА СОЗОПОЛ

Скъпи съграждани,

От свое име и от името на Общинска администрация Ви поздравявам най-сърдечно по случай празника на град Созопол!

В този тържествен ден отправям своята благодарност към всички Вас, които обичате града ни и с воля, надежда и много труд допринасяте за неговото развитие и просперитет. 17-и юли е повод да отворим сърцата си за най-доброто, най-светлото от себе си, за позитивното, което ни обединява и ни прави по-силни.

Нека покровителката на града – Св. Марина дари всички ни със здраве и благополучие! Пожелавам на всички созополчани здраве, бодрост и сила на духа, попътен вятър в предприетите начинания и много късмет!

Нека заедно направим Созопол желано място, в което да се раждат и живеят децата ни!

Честит празник!

Материалът Честит празник, Созопол! е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!