BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Чехов х 3“ – специален акцент на Аполония в чест на проф. Азарян

Уникалният спектакъл „Чехов х 3″, с който НДК и Театър Азарян отбелязаха 85- ия рождения ден на големия режисьор проф. Крикор Азарян, е специален акцент от театралната програма на 35-тото юбилейно издание на фестивала „Празници на изкуствата Аполония 2019″. Спектакълът може да бъде видян на 2 септември от 18:30 ч. в читалище „Отец Паисий“ в Созопол.

След огромния успех и бурните овации, които предизвика „Чехов х 3″ в Театър Азарян през месец март тази година, сега предстои спектакълът да зарадва публиката и на престижния морски фестивал.

Заглавието ни връща към знаменитата трилогия от пиеси на А. П. Чехов, които Крикор Азарян реализира и оставя на сцената в последните години от земния си път.

Актьори от „Чайка“ в Театър „Българска армия“, „Три сестри“ в Младежки театър „Н. Бинев“ и „Вишнева градина“ в Народен театър „Иван Вазов“ ще съпреживеят отново на сцената, заедно с публиката, заснети неповторими моменти от процеса по създаването на трите постановки.

Театър Азарян

Едни от най-обичаните и утвърдени български актьори, сред които Меглена Караламбова, Бойка Велкова, Георги Новаков, Александра Сърчаджиева, Койна Русева, Деян Донков и др. ще пресъздадат някои от най-емоционалните сцени от постановките на Чехов.

Идеята и реализацията на „Чехов х 3″ са дело на Антоанета Бачурова и Владимир Люцканов. Участват още Николай Урумов, Малин Кръстев, Станка Калчева, Владимир Люцканов, Валентин Ганев, Мария Каварджикова и Марин Янев.

 

НДК и „Аполония“ партнират активно тази година не само на театралната, но и на музикалната сцена.

Друго голямо събитие, което НДК и фестивалът реализират заедно, е концертът на Марио Бионди на 18 октомври от 20:00 ч.

Ценителите на джаза и соул-музиката могат да се насладят на едни от най-големите хитове на изпълнителя през годините и да чуят песните от новия му албум „Brasil“.

Материалът „Чехов х 3“ – специален акцент на Аполония в чест на проф. Азарян е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!