BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шефът на бургаската полиция си тръгна. Калоянов се върна

Директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Радослав Сотиров е подал заявление за напускане системата на МВР по собствено желание, съобщиха от местния пресцентър.

С решението си старши комисар Сотиров запозна ръководния състав на крайморската дирекция, като благодари за добрите взаимоотношения и изтъкна, че в Бургас е срещнал изключително стойностни и мотивирани хора. Пожела на служителите в ОДМВР – Бургас здраве и нови професионални успехи, с които да надградят постигнатото до момента!

Радослав Сотиров
Радослав Сотиров

BurgasNews припомня, че комисар Сотиров подаде оставка на 11 юли заради напрежението в Росенец, но тя не му беше приета.

Припомняме, че полицаят Радослав Сотиров, който по думите на Бойко Борисов е действал „по най-тъпия, глупав и брутален начин“, беше повишен през октомври 2019 г. А думите на премиера са по адрес на Сотиров и неговия колега Иван Пепелджийски. Двамата участваха в атаката на ЧСИ в ТВ7 през април 2015 година. По време на скандалното нахлуване Сотиров бе зам.-шеф на СДВР, а тогавашният министър Младен Маринов – директор и негов пряк началник.

След инцидента от МВР, ръководено по това време от Румяна Бъчварова, се зарекоха да отстранят въпросните полицаи. Но се случи нещо друго. Първо бяха преназначени на по-тихи места. След това Пепелджийски оглави ОДМВР-Ловеч. Радослав Сотиров продължи да стои в „сянка“ като директор на РДГП Елхово и директор на РДГП Драгоман.

Рокадата изглеждаше много подозрителна и то преди местните избори. Директорът на ОДМВР – Бургас -старши комисар Калоян Калоянов, беше понижен понижен и стана зам.-шеф на местното звено жандармерия.

комисар Калоянов

От свои източници BurgasNews научи, че именно старши комисар Калоян Калоянов /на снимката вдясно/ поема отново поста с днешна дата.

Материалът Шефът на бургаската полиция си тръгна. Калоянов се върна е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!