BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шеф Манчев възхитен: Ястията Ви са за заведение със звезди „Мишлен“ (Снимки)

Харизматичният топ кулинар сподели, че Бургас е вълнуваща кулинарна дестинация, която има огромен потенциал да се развива

 „Рибните ястия, които приготвихте са истински шедьовър – като вкус и аранжировка, достойни са да бъдат  част от менюто на ресторант със звезди „Мишлен“. Затова всички 5 отбора, които участваха в състезанието „Ти си Шефът“ са победители. Кулинарията е изкуство, а Бургас със своята морска кухня  е изключително вълнуваща кулинарна дестинация, развивайте я и вие, като млади, амбициозни и талантливи хора“. Това заяви шеф  Иван Манчев на финала на невероятното кулинарно приключение в ресторант „Младост“ в  ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“, в което взеха участие деца от социалните услуги и възпитаници на професионалната гимназия.

Кулинарното състезание бе организирано от  Министерството на труда и социалната политика като част от проекта „Мисията е възможна“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, свързана с деинституционализацията на грижите за деца в България.

В събитието  взеха участие  заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и заместник-кметът Йорданка Ананиева, които активно се включиха в работата на участниците  в състезанието.

В кухнята на ресторанта, децата работиха близо 2 часа, разделени в пет отбора по пет участника и един преподавател кулинар.

Шеф Манчев следи отблизо целия работен процес и не скри удовлетворението си от професионалната  работа на екипите и нетрадиционният им подход към традиционни ястия.

На финала отборите представиха  изискано сервирани рибни блюда, с възхитителен вкус и нестандартна аранжировка, поднесени в амфора от тиква или рибни кюфтенца, поднесени като кръгли раци.

The post Шеф Манчев възхитен: Ястията Ви са за заведение със звезди „Мишлен“ (Снимки) appeared first on BurgasCity.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!