BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шофьорът на ТИР-а, причинил катастрофата в Айтос, бил надрусан с амфетамини

Шофьорът, предизвикал катастрофата в Айтос, при която загина 28-годишна жена е бил тестван за алкохол и наркотици. Проверката е установила, че пробата за алкохол е отрицателна, а за наркотици – положителна, съобщи шефът на СД на МВР в Бургас – Калоян Калоянов.

Тестът за амфетамини е бил положителен.

Шофьор на ТИР предизвика смъртта на жена, след като помля 12 автомобила в центъра на Айтос по-рано днес. Тежката катастрофа е станала на улица „Хаджи Димитър“. Това е главният път, по който се движат автомобилите от Руен към кръговото кръстовище на града.

Катастрофа
Шестима са в болница

Какво се е случило

ТИР губи управление и първо блъснал пресичаща на пешеходна пътека жена. Тя е с наранявания, но без опасност за живота.

След това 51-годишният шофьор от Несебър се врязал в колона от 12 автомобила, които чакат на светофара.

Един от автомобилите е бил с газово устройство, което е предизвикало взрив. Пътуващата на задната седалка на джипа 28-годишна жена от Търговище загинала на място.

Към УМБАЛ – Бургас са откарани шестима пострадали. Трима от пациентите са с леки наранявания, останалите трима – средно тежко.

Двама от пострадалите при инцидента в Айтос ще бъдат настанени в Реанимация. Трима са настанени в други отделения на лечебното заведение. Един ще бъде освободен.Това съобщиха от УМБАЛ – Бургас. Броят на пострадалите остава същият – шестима.

Отсечката от Автогарата в Айтос до кръговото кръстовище е затворена за движение, като на място работят полицейски екипи от сектор „Пътна полиция“ ОДМВР – Бургас, Районно управление – Айтос и служители от „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Айтос.

Пътният трафик в посока от и за Руен се извършва през обходен маршрут.

Материалът Шофьорът на ТИР-а, причинил катастрофата в Айтос, бил надрусан с амфетамини е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!