2 варианта за приготвяне на перфектен, пухкав и въздушен омлет
Перфектният начин да впечатлите семейството си на закуска е да им сервирате пищен омлет. Приготвя се буквално от няколко яйца. Готовото ястие може да се сервира с пресни зеленчуци или билки, картофено пюре. Пълноценната закуска е идеалното начало на един здравословен ден.
Със сигурност ароматът на вкусен омлет, ще остане в паметта на мнозина.
Следвайки тези прости указания, ще имате прекрасно ястие, което може да се сервира по всяко време на деня.
Продукти:
- 4 яйца;
- 2 с.л. л. масло;
- 1/4 ч.ч. вода;
- 1/4 ч.л. сол;
- 1 супена лъжица л. брашно.
Последователност на готвене:
- Включете фурната да загрява до 190 градуса.
- Отделете жълтъците и белтъците на яйцата.
- Разбийте жълтъците, докато станат плътни и светли.
- Добавете брашно, разбъркайте добре с жълтъците.
- Добавете сол и вода към белтъците.
- Разбийте белтъците, докато се стегнат и втвърдят.
- Смесете внимателно разбитите жълтъци с белтъците.
- Добавете масло към топлоустойчив тиган на умерен огън. Поставете яйчената смес в тигана и я оставете за 1 минута, преди да поставите тигана във фурната.
- Оставете във фурната за 10-12 минути или докато омлетът втаса и е напълно готов. Сервирайте го горещ възможно най-бързо.
Омлет – втори вариант
Научете се как да приготвите най-добрият омлет с гъби и спанак, който да е ефирен, здравословен и най-важното, фантастично вкусен.
Продукти:
- 2 яйца;
- 1 ч.л. зехтин;
- 50 г млад спанак, суров;
- 2 с.л. л. шунка на кубчета;
- 1-2 гъби;
- 1/4 ч.л. сол;
- 1/8 ч.л. млян черен пипер;
- 2 с.л. л. настъргано сирене чедър (по желание)
Последователност на готвене:
- Разбийте добре яйцата.
- Измийте гъбите, нарязани на тънки филийки.
- Добавете шунката, гъбите, яйцата, спанака, солта и черният пипер в купа.
- Загрейте маслото в тигана.
- Изсипете съдържанието на купата върху горещата повърхност.
- Пържете 2-3 минути на умерен огън, за да стегне яйчната маса.
- Използвайте силиконова шпатула, за да избутате леко краищата, за да разкриете достъп, така, че кашата да запълва всяка област, като накланяте тигана.
- Повторете тази технология, докато излишното сурово яйце се разпредели равномерно.
- Вдигнете внимателно с шпатула и обърнете влажната страна на омлета към дъното.
- Поръсете едната половина със сирене, покрийте с другата половина.
- Покрийте тигана с капак и гответе няколко минути на тих огън.
- Сервирайте веднага горещия омлет.
zen.yandex.ru/media/chefmarket.ru
ПРИЯТЕН АПЕТИТ
Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!