BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

2 варианта за приготвяне на перфектен, пухкав и въздушен омлет

Перфектният начин да впечатлите семейството си на закуска е да им сервирате пищен омлет. Приготвя се буквално от няколко яйца. Готовото ястие може да се сервира с пресни зеленчуци или билки, картофено пюре. Пълноценната закуска е идеалното начало на един здравословен ден.

Със сигурност ароматът на вкусен омлет, ще остане в паметта на мнозина. 

Следвайки тези прости указания, ще имате прекрасно ястие, което може да се сервира по всяко време на деня.

Продукти:

  • 4 яйца;
  • 2 с.л. л. масло;
  • 1/4 ч.ч. вода;
  • 1/4 ч.л. сол;
  • 1 супена лъжица л. брашно.
Буен омлет: рецепта като в градина

Последователност на готвене:

  1. Включете фурната да загрява до 190 градуса.
  2. Отделете жълтъците и белтъците на яйцата.
  3. Разбийте жълтъците, докато станат плътни и светли.
  4. Добавете брашно, разбъркайте добре с жълтъците.
  5. Добавете сол и вода към белтъците.
  6. Разбийте белтъците, докато се стегнат и втвърдят.
  7. Смесете внимателно разбитите жълтъци с белтъците.
  8. Добавете масло към топлоустойчив тиган на умерен огън. Поставете яйчената смес в тигана и я оставете за 1 минута, преди да поставите тигана във фурната.
  9. Оставете във фурната за 10-12 минути или докато омлетът втаса и е напълно готов. Сервирайте го горещ възможно най-бързо.

Омлет – втори вариант

Научете се как да приготвите най-добрият омлет с гъби и спанак, който да е ефирен, здравословен и най-важното, фантастично вкусен.

Продукти:

  • 2 яйца;
  • 1 ч.л. зехтин;
  • 50 г млад спанак, суров;
  • 2 с.л. л. шунка на кубчета;
  • 1-2 гъби;
  • 1/4 ч.л. сол;
  • 1/8 ч.л. млян черен пипер;
  • 2 с.л. л. настъргано сирене чедър (по желание)

Последователност на готвене:

  1. Разбийте добре яйцата.
  2. Измийте гъбите, нарязани на тънки филийки.
  3. Добавете шунката, гъбите, яйцата, спанака, солта и черният пипер в купа.
  4. Загрейте маслото в тигана.
  5. Изсипете съдържанието на купата върху горещата повърхност.
  6. Пържете 2-3 минути на умерен огън, за да стегне яйчната маса.
  7. Използвайте силиконова шпатула, за да избутате леко краищата, за да разкриете достъп, така, че кашата да запълва всяка област, като накланяте тигана.
  8. Повторете тази технология, докато излишното сурово яйце се разпредели равномерно.
  9. Вдигнете внимателно с шпатула и обърнете влажната страна на омлета към дъното.
  10. Поръсете едната половина със сирене, покрийте с другата половина.
  11. Покрийте тигана с капак и гответе няколко минути на тих огън.
  12. Сервирайте веднага горещия омлет.

zen.yandex.ru/media/chefmarket.ru

ПРИЯТЕН АПЕТИТ

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!