BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Барове и ресторанти в Рио де Жанейро затварят в 17.00 часа

Вечерният час е от 23.00 до 5 часа сутринта

Рио де Жанейро въведе днес ограничения за работата на ресторантите, баровете и плажовете като част от мерките за овладяване на епидемията от новия коронавирус в Бразилия, предаде Франс прес.

Агенцията отбелязва, че мегаполисът с население от 6,7 милиона души е един от последните градове в страната, които предприемат мерки срещу коронавируса.

С близо 260 хиляди смъртни случая от COVID-19, Бразилия, с население от 212 милиона души, е на второ място в мрачната статистика след САЩ и трета в света по брой заразени. Вчера страната съобщи за 1910 починали, подобрявайки черния рекорд от 1641, поставен едва ден по-рано.

Баровете и ресторантите в Рио де Жанейро ще трябва да приключват работа в 17:00 ч., а на плажовете ще бъде забранена амбулантната търговия. Магазините ще могат да работят до 20 ч.

Въвежда и се вечерен час, който ще продължава от 23 до 5 ч. и ще се отнася за движението на хора, но не и на автомобили, пише БТА.

Крайнодесният президент Жаир Болсонаро продължава да подценява здравната и социалната криза, като оставя на отделните щати и общини сами да преценяват какви мерки да вземат в борбата с коронавируса, отбелязва АФП.

Източник: Днес.бг

Снимка: pateshestvenik.com

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!