BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Яко е да си еко влиза в училище и в дома

Кампанията „Яко е да си еко“ ще влезе в училище и дома. Инициативата е на бургаския депутат от ГЕРБ Ивелина Василева и нейната колежка в парламента Милена Дамянова.

„ Тя е още една стъпка в общите ни усилия за опазване на природата, за повече информираност, за изграждане на екологично мислене и поведение“, обясни Ивелина Василева.

Новата кампания ще е насочена към намаляването на пластмасовите отпадъци в детските градини, училищата и университети.

„Много образователни институции развиха свои „зелени“ програми. Обединяваме усилията си. Защото децата знаят как и са добри учители на своите родители“, допълва Василева, която е и председател на комисията по екология в парламента.
Новата кампания „Яко е да си еко в училище и у дома“ ще подппомага и всеки, който иска да участва за повишаване на рециклирането, за прилагане на мерки за по-чист въздух и за изграждане на нови зелени пространства.

„През последните години заедно с Милена Дамянова и множество експерти говорим и работим за повече екология в образованието, за по-качествен въздух, за зелена инфраструктура, намаляване на отпадъците и опазване на природните ресурси. Вярвам, че ще имаме възможност да развием инициативата си и в следващия парламент“, коментира още бургаският депутат.

„Яко е да си еко“ е национална кампания на Министерството на околната среда и водите, а нейното начало беше дадено още през 2016 година, когато Ивелина Василева беше еко министър.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!