BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бачийски: Номинация за кмет съм на НС на Продължаваме промяната, политическите решения се взимат там

Политическите решения в Продължаваме промяната се взимат от Националния съвет, чийто кандидат за кмет съм аз, а не от местната структура на партията. Това заяви Константин Бачийски, който днес регистрира листата за общински съветници на ПП СЕК в ОИК-Бургас.

Повод за думите му е разделението между Продължаваме промяната и Демократична България в Бургас, които излязоха с двама кандидати за кметове – Бачийски и Димитър Найденов.

По-рано днес от Продължаваме промяната, които регистрираха листата си за общински съветници в ОИК, заявиха, че няма да коментират нищо по казуса Бачийски – Найденов, както и кого от двамата биха подкрепили в кметската битка.

Моята кандидатура беше утвърдена още преди месец и половина. Не мисля, че има разделение вътре в самата структура на Продължаваме промяната. Като кандидат за кмет бях номиниран, издигнат и гласуван от Националния съвет на Продължаваме промяната. „Да, България“, а не Демократична България, обаче имаше друго предпочитание. Така за Бургас не успя да се стигне до обща кандидатура. Продължаваме промяната застана зад моята кандидатура, а аз сам за себе си съм отстоявал позициите, за които се боря, така че може би това не се е харесвало на всички. Най-важното за мен е да се водя от интереса на хората и българския народ“ , коментира Бачийски.

Бачийски е и водач на листата, като по негови думи останалите лица в нея са експерти, които вече са се доказали в живота.

Амбицията ни е да вземем местното управление в община Бургас. Борбата ни е за кмет и такова мнозинство в Общински съвет, че да бъдем незаобиколим фактор. Хората в листата ни са носители на нов морал, имащи желание да съживят Бургас отново“ , заяви той.

The post Бачийски: Номинация за кмет съм на НС на Продължаваме промяната, политическите решения се взимат там first appeared on Burgasnews.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!