BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бисер Русимов: Мога да огранича престъпността в Кумлука

За въвеждане на твърди, последователни и работещи мерки срещу престъпността в бургаския квартал „Победа“ ще работи в общинския съвет кандидатът за общински съветник Бисер Русимов, ако влезе в новия Общински съвет след вота на 27 октомври.

Той е кандидат за общински съветник с преференция 109 в листата на Средна еврейска класа с бюлетина 32.

Членът на Организацията за закрила на българските граждани /ОЗБГ/  ще постави на обсъждане в местния парламент своята „Програма за интеграция на циганите“, която се различава от всички досегашни документи по темата със своята ефективност.

Една от първите стъпки, която Русимов предлага,  е да бъдат поставени камери с аналитични функции за видеонаблюдение в циганските гета в Бургас. До тях ще имат директен достъп служители на Община Бургас и МВР за да осъществяват денонощен контрол в тези части от града с висока концентрация на престъпност.

Кандидатът за общински съветник настоява за откриване на полицейски участък във вътрешността на Кумлука, чиито служители да патрулират по улиците и да следят за спазване на обществения ред и сигурност.
Русимов определя незаконното строителство в кв. „Победа“  като един от генераторите на престъпност, тъй като според него в изникващите постоянно бараки и къщи се нанасят пришълци от Сливен, Ямбол, Котел и други градове, които са приходящи, не са постоянно пребиващи и са по-склонни да нарушават закона.

„Стотиците организации с външно влияние, които съществуват на гърба на т.нар. малцинства и усвояват милиони европейски средства, са превърнали понятието „интеграция“ в мръсна дума. Защото вместо да помогнат на този  етнос да се впише в обществото, те работят единствено в посока разединяване, унищожаване и насаждане на омраза, втълпявайки на циганите, че имат права, но не и задължения. Всеки, дръзнал да назове нещата с истинските им имена, бива нарочван за расист, ксенофоб и дискриминатор. Истината е, че дискриминираните сме ние – хората, които се учим, развиваме… работим и плащаме своите данъци и осигуровки“ – коментира Бисер Русимов.

Кандидатът за общински съветник смята, че положението в циганите гета става неудържимо и е време да се вземат мерки, за да не се превърнат българите в малцинство в Бургас. 

Според него трябва да се предприемат мерки, за да не бъдат хората от това малцинство в тежест на държавата, а да станат пълноценни граждани, давайки своя принос за обществото, както всеки един български гражданин.

“Готов съм да работя с всяка политическа сила в Общинския съвет за да приложа поредицата от мерки, защото е време да се сложи край на положението, в което се приема за нормално екипи на Спешна помощ да бъдат пребивани, полицаите да бъдат гонени с брадви и камъни, деца да раждат деца, а престъпността да е начин на живот”, категоричен е Бисер Русимов.

Време е държавата и общината да покажат своята сила и мощ, като влязат в гетото и изринат престъпността от там –категоричен е Русимов.

Той ще представи подробно в следващите дни всяка една от мерките, заложени в програмата му за интеграция и подобряване на живота и сигурността в тези райони.

„В следващите дни ще ви запозная с моя план в неговата цялост“  заяви кандидатът за общински съветник Бисер Русимов от Средна Европейска Класа.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!