BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Благотворителен турнир по текбол ще подкрепи малкия Криси в Бургас

През уикенда спортен клуб DBSV – Бургас, в партньотство с Decathlon и Община Бургас, организира благотворителен турнир по текбол в подкрепа на Криси.

„5-годишният Криси живее в различен свят от нашия. Причината е увита пъпна връв, която го оставя за кратко време без кислород. Физически Криси прилича на своите връстници, но, за съжаление, менталното му развитие е много изостанало, което не му позволява да общува с останалите хора, както и да има нормален живот! Единственият шанс за него е вливане на стволови клетки в Турция! Необходимата сума за две процедури е 40 000 лв. Всяка помощ, всяко споделяне е шанс за Криси да се „върне“ в нашия свят!“, споделят организаторите, които са се свързали със семейството на момчето и са решени да обединят жители и гости на града в подкрепа на каузата.

Записванията за турнира се осъществяват на телефон 0877482084 – Добрин Перев, и на e-mail: [email protected].

Таксата за участие е 15 лв., а средствата отиват изцяло в подкрепа на каузата. Турнирът ще се състои в две схеми – сингъл и двойки. Местата за сингъл са 24, а тези  за двойки 16. Турнирът ще се проведе при следния ред:

Събота

Групова фаза сингъл и двойки (8:00-12:00 (12:30))

Неделя 

– Елиминационна фаза (8:00-12:00 (12:30))

– Полуфинали/ финали и награждаване + демонстративни срещи от състезатели на професионални отбори по текбол от цяла България. (17:00 – 20:00 (20:30))

*** Текбол е един от най-новите спортове, базирани на футбола. Той е перфектно допълнение към тренировъчните методи и на професионалните футболисти, и на аматьорите, като развива техните технически способности, концентрация и издръжливост. Именно такава е била и целта на спорта, който впоследствие се развива до самостоятелен и дори има световно първенство по него. Текбол е един вид комбинация между тенис на маса и футбол, с разликата, че масата тук е с малко по-особена форма – тя е с форма на дъга.

Съвсем отскоро в морския град вече има и клуб по текбол – DBSV – Бургас. Момчетата от клуба споделят, че има сериозен интерес към новия спорт и тепърва предстоят още интересни събития.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!