BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургазлии поемат управлението на Камарата на архитектите в България

Двама бургазлии влизат в управлението на Камарата на архитектите в България. Арх. Владимир Милков е избран за председател на Управителния съвет на КАБ. За председател на Контролния съвет на КАБ пък е предпочетен арх. Костадин Христов, който също е от Бургас, научи Gramofona.com.

Гласуването се е състояло по време на отчетно-изборното Общо събрание на Камарата в Боровец. Милков е получил 137 гласа след оспорван балотаж с основния си опонент арх. Стефан Аспарухов (134 гласа). Любопитното е, че това се е случило точно на рождения ден на бургаския архитект – 17 октомври.

„За единна, независима и отговорна Камара на архитектите в България“ е мотото на платформата на новия председател на Управителния съвет на КАБ арх. Владимир Милков, с което той е впечатлил делегатите на Общото събрание. Сред основните акценти в платформата му е и работата с медиите (вижте ТУК).

За последно бургазлия е бил начело на КАБ през 2012 г. – вече покойният арх. Петко Йовчев.

Снимка: КАБ

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!