BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Николай Черкезов, татуист: Случва се често да откажем на клиентите

Случва се често да откажем на клиентите. Това каза в интервю за Gramofona.com татуистът Николай Черкезов. По думи му, в тази сфера на работа отказът не се случва рядко. „Много клиенти идват афектирани или в състояние, което можем да преценим като негодно за взимане на подобен вид решение. Също така за съжаление, поговорката „клиентът е винаги прав“, не се оказва вярна“, категоричен е той.

Не е рядкост професионалистът  да не се съгласи с мястото на татуса, а дори и модела от чисто естетична гледна точка.  „В подобен случай, настояването на клиента, няма как да помогне и най-добрият вариант и за двете страни е да им бъде отказано, предложен друг вариант или поне насока за консултиране с друг, който би им бил по-полезен“ обясни Черкезов. Той допълни, че татусът е перманентна изработка на изкуство върху тяло и като такъв изисква максимална концентрация. „Татуистите също сме хора и не се чувстваме в винаги в пиково състояние и се налага часът предварително да бъде отложен за друг период“, каза майсторът.

Той допълни, че наблюдава сарказъм в исканите модели след ситуацията с коронавируса.“Не мога да го категоризирам като мода. Харесва ми, когато хората се опитват да запазят позитивизъм при цялата ситуация и реагират с един вид насмешка и олекотяване на възприемането на подобни ситуации. Не казвам, разбира се, че проблемът не е сериозен, но този тип на справяне с психологичната травма е интересен и ефикасен похват“, каза още Черкезов.

Пълният текст на интервюто четете на страницата на Gramofona.com.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!