BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургаският съд глоби роми, заканвали се на полицаи, че ще ги заколят

Бургаският районен съд е признал Георги С., Бойко С. и Иван С. за виновни в това, че на 11 август тази година в село Ново Паничарево дърпали за ръцете и блъскали полицейски служители, които опитвали да задържат лицето М. Х., като тримата са се опитвали да му помогнат да избяга, съобщиха от пресцентъра на съда.

Бойко С. и Георги С. отправяли обидни думи към полицейските служители и едновременно с това се заканвали, че ще ги заколят, а Иван С., с камък в ръцете, насочен към един от униформените, казал: „Ще ти счупя полицейската глава“.

Съдът е приел, че с тези действия тримата са нарушили обществения ред и спокойствие, общоприетите норми за поведение и морал и са демонстрирали явно неуважение към обществото – проява на дребно хулиганство по смисъла на чл. 1, ал. 2 от Указа за борба с дребното хулиганство.

Районният съд е наложил на Бойко С. и Георги С. глоба в размер на 500 лв., а санкцията за Иван С. е 350 лева. По-малката глоба за Иван е за това, че се е опитал да осуети поведението другите двама, които са негови синове.

Акт по Указа за борба с дребното хулиганство е бил съставен и на Ангел Р., който според съда обаче не е бил участник в развилите се събития. Съдът го е оправдал по повдигнатото обвинение за дребно хулиганство.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!