BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Въоръжени ученици, които пребивали хора са арестуваните при зрелищната акция в Бургас!

Група бесни тийнейджъри са петимата задържани след зрелищната акция в центъра на Бургас, за която bMT съобщи първа. Оказа се, че това са ученици, които вилнели из морския град, като заплашвали, пребивали и стреляли с газов пистолет по хората.

Около 19.30 ч. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение от 36-годишен бургазлия за това, че малко по-рано, прибирайки се със семейство си в района на ул. „Копривщица“ в ж.к. „Лазур“, забелязал компания от момиче и петима младежи, единия от които безпричинно счупил прозореца на коридора на къщата му. 

Бургазлията заедно с баща си настигал младежката компания и влязъл в словесно пререкание. Младежите се държали агресивно, като заобграждайки опонентите си, започнали да ги обиждат и да им нанасят удари. Едно от момчетата извадило дори газов пистолет и след заплаха, че ще гръмне 36-годишния бургазлия, произвел изстрел към него.

Намесили се случайни граждани, преминаващи по улицата, в резултат на което компанията се разбягала. Бургазлията и баща му не са получили сериозни наранявания, но ще бъдат прегледани от съдебен лекар.


Установено е, че изстрела е произведен от 18-годишно момче, а стъклото е счупено от неговия 16-годишен приятел. Другите от групата са между 14-19 г. При извършения личен обиск на задържаните пистолета и два газови патрона за него са открити в 14-годишната бургазлийка. Младежите направили пълни самопризнания, като двамата извършители на деянията са тествани за употреба на алкохол и наркотици – пробите са били положителни за употреба на канабис и алкохол. 

В резултат на допълнителните полицейски действия е установено, че компанията преди появяването си в ж.к. „Лазур“ е осъществила хулигански действия на територията на Централна градска част, изразяващи се в счупване на огледало на кола и заплаха на случаен гражданин с газовия пистолет.

Материалът Въоръжени ученици, които пребивали хора са арестуваните при зрелищната акция в Бургас! е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!