BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургаски сервитьори облякоха жълти жилетки

Бургаски сервитьори и бармани облякоха жълти жилетки и така се включиха в символичния протест на хотелиерите и ресторантьорите. В една от пицариите в града персоналът днес работи с жълти жилетки, видя репортер на Gramofona.com.

Към символичните стачни действа се присъединяват и техни колеги от Поморие. От бранша настояват за нормализиране на бизнес средата и за предприемането на конкретни мерки, които ще изкарат на светло работещите в тази сфера.

От ресторантьорската и хотелиерска асоциация искат всички фирми, които работят в туристическия бранш да се регистрират по ДДС. Съответно ДДС ставката за храни и напитки в търговските обекти да бъде 5, а не 20%.

От асоциацията искат също така да се отмени влизането в сила на наредба Н-18, която изисква търговците да сменят за пореден път софтуера и касовите си апарати.

Ресторантьорите са против и репресивната за тях мярка на данъчните, с която обекти се затварят заради неиздаден касов бон. Настояват служителят, който не издава касова бележка да носи персоналната отговорност за това нарушение, а не собственикът на обекта.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!