BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Г.Р.А.С. създадоха супер инструментал, вдъхновен от космоса

Бургаската рок група Г.Р.А.С. пусна композиция от предстоящия си нов албум, който се очаква да излезе през тази година. Това е инструментал, озаглавен „Uranus“. Както се подразбира от заглавието, той е посветен на планетата Уран.

Видеото към парчето представлява своеобразно пътешествие из тайнствения космос, където под звуците на китарата на Светослав Михайлов, гарнирани с електронни инструменти и ударни, зрителят се рее между безбройните звезди във всемогъщата вселена.

„Уран като планета и управител на зодиакалния знак Водолей дава вяра, смелост, свобода. Подтиква към това да изразиш себе си, да бъдеш различен. И тъй като за мен това е точно такова парче, решихме, че това име ще е най-подходящо за него“, каза Михайлов за Gramofona.com.

Работата по композицията е отнела немалкото време от три месеца, преди да бъде завършена. Идеята на музикантите е била да я направят модерна и различна от всичко, което са композирали досега. „Един вид да излезеш от зоната си на комфорт и да създадеш нещо, което ти дава свобода“, допълва Светослав Михайлов.

Любопитно е, че идеята за името на инструментала и реализацията на клипа са на Стефка Емилова – вокалистката на групата, чийто глас не присъства в композицията. В създаването на „Uranus“ имат участие и копродуцентът Михаил Русев, микс инженерът Янко Генов и Красимир Капитанов – със страхотния сет барабани.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!