BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургаски съветник жали докладна, с която общински път в Отманли става частен

Общинският съветник от партия СЕК Константин Бачийски обжалва решение на местния парламент пред областния управител. Това съобщи току що пред журналисти Бачийски.

Става въпрос за докладна, с която общински път в Отманли стана частен. Константин Бачийски допълни, че гласуваната докладна, според която се спира достъпа на хора до морето ще бъде обжалвана и от граждански сдружения пред съда.

„Аз съм човекът с документите“, обяви общинският съветник и разказа как спорната докладна е била приета. По думите му, докладната от 47 страници не е била разгледана предварително от повечето съветници. Някои от тях не са я чели, а други не са вникнали в детайлите, защото материята е много сложна, а предложението е внесено като извънредно в последния момент, поясни Бачийски.

Това, което той е разбрал е, че докладната трябва да се подкрепи, за да не изгуби община Бургас 5 млн. лева по ПУДОС за изграждане на пречиствателна станция на рибарското селище в Ченгене скеле. „В докладната никъде не е посочено, че става въпрос за пречиствателна станция и за какви пари“, обясни Бачийски. Той не може да си обясни и защо път, който е публична общинска собственост трябва да стане частен, след като става въпрос за замяна на терени.

„Ако продължим да си заравяме главите в пясъка и не смеем да се изправим срещу нередностите, ще се превърнем в чужденци в собствената си родина“, категоричен бе Константин Бачийски.

Спорната докладна беше прегласувана, което е незаконосъобразно, напомни общинският съветник. Той направи паралел с подобно решение от миналия мандат на Общинския съвет. Тогава съветниците четири пъти прегласуваха докладна записка, с която се продаде общински терен на частно дружество.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!