BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургаски съветници с конкретни мерки за спасяване на таксиметровия превоз

На преустановилите временно работа таксиметрови шофьори в Бургас да се възстанови внесения данък за превоз за времето, в което не са работили, и еднократно да бъдат освободени от административна такса за издаване на разрешително – такава мярка беше гласувана на мартенската сесия на ОбС-Бургас. Тя цели облекчаване на този вид бизнес заради извънредното положение.

След наскоро проведената среща с браншовата организация на таксиметровите шофьори в България стана ясно, че приетите мерки засягат много малка част от хората, извършващи такава дейност. Причина за това е, че при преустановяване на дейността си те трябва да върнат и разрешителното за превоз. Необмислена, на практика мярката се оказва неработеща.

Припомняме, че издаването на разрешително е 40 лв., а месечният данък е 55 лв. или 660 на година на територията на Община Бургас.

Изходът:

Да се удължи срокът на валидност на разрешителните, издадени от Община Бургас, за извършване на таксиметрова дейност с времето на извънредното положение и да се освободят от данък превоз за срока на извънредното положение на всички, които не са преустановили дейност.

Тези две конктретни мерки реално биха облекчили бранша. Такова предложение са внесли в ОбС съветниците от ДБГ Стоян Грозев, Живко Табаков, Манол Тодоров и Костадин Андонов.

„Настъпва времето, когато се налага да помислим за евентуалните последици след излизане от извънредното положение. С предложените мерки ще покажем, че местната власт се вслушва в исканията, притесненията на хората и се стреми максимално да защити интересите им, особено в моменти като този, поставящ на изпитание чавешката сила, воля и материален ресурс“, заявяват общинските съветници. Именно затова те „дават рамо“ на таксиметровите шофьори в Бургас.

Самите таксиметрови шофьори се опасяват, че заради въведеното извънредно положение и резкия спад на клиенти ще последват масови фалити. На местно ниво всичко е в ръцете на ОбС, чието заседание е в края на месеца.

Материалът Бургаски съветници с конкретни мерки за спасяване на таксиметровия превоз е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!