BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Българска компания въвежда неограничен платен отпуск

Наред с редица световни компании като Netflix, Sony Electronics, Linkedin, Evernote и българска компания въвежда за служителите си неограничен платен отпуск.

Компанията е собственик на модерната платформа за работа Career Show, както и организатор на най-големите награди за събития в света Eventex Awards. Тя е и създател на иновативната платформа за управление на награди Evalato.

Последната иновация в организацията на работната култура на компанията и нейният принос към поддържане на здравословен баланс между работата и личния живот на екипа е въвеждането на неограничен платен отпуск.

В допълнение са въведени 6-часов работен ден всеки петък и всеки ден през летните месеци. Това снема редица притеснения на екипа за лични задачи, които трябва да бъдат свършени в работно време.

Това, от което се водим, са доверието и здравият разум. Разгръщането на креативността и потенциала са основен приоритет за нас. Опитът ни показа, че това се постига единствено с предоставянето на свободата да работиш в такива условия, които са комфортни за теб, а не са продиктувани от тежки корпоративни правила и процеси. Казват, че гъвкавото работно време и неограничения платен отпуск създават култура на доверие в екипа. Аз имам щастието да твърдя, че културата на доверие в нашия екип е отдавна изградена и многократно доказана през годините. Решението да въведем неограничен годишен отпуск и кратки работни дни е мотивирано от непоклатимата ни вяра във всеки един член на нашия екип”, споделя съоснователят на компанията Симона Харизанова.

Дистанционната работа и гъвкавият работен ден не са новост за компанията. Още през 2016 г. екипът оставя офиса зад гърба си и продължава да работи изцяло дистанционно. Това дава на служителите свободата сами да избират мястото, на което да живеят и работят.

За поддържане на екипния дух и приятелските отношения между колеги, компанията организира ритрийти в цяла Европа.

Екипът избира уютно и вдъхновяващо място за брейнсторм, на което обменят идеи и предложения, релаксират и прекарват време заедно.

Снемането на географските ограничения и строго определените работни часове доведе до повишаване на продуктивността и комфорта на екипа. По-малко правила, по-висока продуктивност – това е мотото на нашата компания. Политика ни е да сме максимално гъвкави и да дадем на колегите възможността сами да организират времето си. София, Барселона, Велико Търново, Пловдив, Дубай и Лондон – всеки е там, където се чувства добре и това ни помага да останем мотивирани, да сме в крак с тенденциите в целия свят и да вземаме иновативни решения, базирани на ясен поглед за бъдещето”, споделя още Симона Харизанова.

Екипът в момента се разраства и търси своите нови колеги. Всички отворени позиции могат да бъдат разгледани на уебстраницата на Career Show.

Материалът Българска компания въвежда неограничен платен отпуск е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!