BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Важно за учениците с абонаментни карти от М-БУС

Учениците, които използват абонаментни карти за пътуване от „М-БУС”,  могат да удължат срока им за времето, в което са на дистанционно обучение или под карантина, съобщават от превозвача. Единственото необходимо е детето или негов родител да оставят картата за съхранение в касата, от която са я закупили. След връщане в редовна форма на обучение, могат да я получат отново,  удължена със съответния брой дни.

От „М-БУС” напомнят, че е възможно да издават ученически карти за 10, 15 и 30 дни и съветват родителите да изберат варианта, който е най-подходящ за тях според ситуацията.

Междувременно от транспортната фирма посочват, че всяка нова противоепидемична заповед води до спад в пътникопотока. Ситуацията в техния бранш остава сложна и продължават да чакат регулярни мерки от държавата, които да им помогнат в изключително тежките зимни месеци. За различните форми на подпомаганe, които бяха обсъждани, можеше да се кандидатства до края на октомври. Относно мярката 60/40 –  тя е почти неприложима, тъй като изискуемият спад с 40% е прекалено голям и при подобен два или три поредни месеца фирмите биха спрели да съществуват.

„За съжаление няма одобрена мярка, съгласувана с Европейската комисия, която  да започне да действа след месец ноември. По това време в голяма част от ЕС ще започнат да се изплащат средства по Плана за възстановяване и развитие, за което при нас е необходимо работещо правителство. Притесненията на бранша са много големи, затова дали ще получим адекватна и навременна помощ. Ние не можем да спрем работа, защото изпълняваме част от социалната функция на държавата и дори в автобусите ни да пътуват двама души, сме длъжни да им осигурим превоз”, заявяват от „М-Бус”. От там се надяват на разбиране и реакция от страната на държавата.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!