BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вече сме в Топ 10 на най-черната световна статистика заради К-19, сочат и данните от Worldmeters

България влезе в топ 10 на черната класация по смъртност от коронавирус в света на милион население. До края на миналата седмица страната ни беше на 11-о място, сочат данните на Worldmeters.

У нас от вируса са починали средно 1,739 души на 1 милион души. Пред нас по смъртност в света се нареждат Гибралтар, Сан Марино, Чехия, Белгия, Словения, Черна гора, Унгария, Великобритания и Босна и Херцеговина. 
За последното денонощие у нас са починали 53-ма души. Новите случая на COVID-19 на 943.

България е на първо място в Европа и на второ в света по смъртност COVID-19. Това сочат най-новите данни и на университета Джон Хопкинс.

В таблицата на университета са подредени страните с най-много смъртни случаи на 100 потвърдени случаи на зараза с COVID-19.

Статистиката показва, че 9% от случаите на коронавирус в Мексико са с фатален край. В България починали са 4% от заразените.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!