BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургас представи опита си в прилагането на модерни решения за развитието на градската среда

Бургас представи своя опит и работа по проекти в сферата на градското развитие и прилагането на съвременни технологии в различни сфери на живота по време на конференцията Knowledge City. В събитието бяха обсъдени добри практики от различни европейски градове, които са се утвърдили като успешни модели за решаване на различни проблеми.

Зам.-кметът Весна Балтина представи пред участниците в събитието насоките, в които Община Бургас работи за изграждането на модерна градска среда. Тя даде за пример, че в морския град се изграждат 50 зарядни станции за електроавтомобили по проект на администрацията и частна компания.

Станциите вероятно ще бъдат готови до края на годината, като срокът зависи от развоя на пандемията.

Договорът за изграждането на съоръженията беше сключен в средата на 2020 г. Общината предоставя терените за станциите, а дружеството проектира и осъществява инсталацията.

Инициативата Knowledge City развива идеята за модерния съвременен град като резултат от много процеси – от управлението и развитието му до обществената отговорност на неговите жители и посетители. Събитието събира на едно място всички участници в процеса, които дискутират как може да се подобри градската среда, какви инвестиции и иновации трябва да се направят, как да работят заедно институциите и бизнесът.

Снимка: Knowledge City

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!