BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ВМРО с жалба: БСП и ДПС ги саботирали за изборите

ПП „ВМРО – Българско национално движение“ изпрати жалба до Върховния административен съд, с което оспорва решение на Централната избирателна комисия от 9 август, съобщиха от пресцентъра на партията.

Патриотите оспорват отнетото им право да излъчат свои представители при преговорите за сформиране на Общински избирателни комисии, които се полагат по квота от отминалите евроизбори. Партия ВМРО има свое представителство в Европарламента – двама евродепутати – Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков, и по Избирателния кодекс има право да излъчи свои представители в преговорите при кметовете за ОИК.

„В консултациите участват парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени. В консултациите може да участват и други партии и коалиции“, се казва в мотивите на жалбата на ВМРО до ВАС.

Въпросното решение на ЦИК е взето с гласовете на членовете ѝ, които са от квотата на ДПС и БСП. За пореден път става видно, че тези две формации открито саботират честния изборен процес и принципа на равнопоставеност на политическите партии, твърдят от ВМРО.

Решението на Върховния административен съд трябва да стане ясно по-късно днес.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!